gratis offerte aanvragen sales@readybox.nl

Expeditiesector zal niet uitgeschakeld worden door internetplatformen.

Wat is er net aan de hand?

 

Twee weken geleden raakte een akkoord tussen Maersk Line, een Deense containerreus, en Alibaba, een Chinese internetgigant, bekend. Deze twee partijen onthulden immers dat hun - intussen fel bediscussieerde - alliantie het mogelijk maakt dat klanten van Alibaba met één simpele muisklik containerruimte kunnen reserveren op een schip van het Deense Maersk Line. De media pakten dan ook meteen uit met luide en verontrustende krantenkoppen zoals “Chinese e-commerce bedreigt duizenden expeditiejobs”. De vraag luidt nu dan ook of dit nieuws inderdaad verontrustend is voor de expediteurs en dus onder andere voor TPL (Transport & Projects Logistics) of voor een verpakkingsbedrijf zoals Readybox?

 

Wat is onze mening hierover? Expeditie en verpakking is absoluut geen sinecure

Zowel Readybox als TPL leggen zich al jaren toe op het ontwikkelen van klantvriendelijke niches en dienstverlening op maat, waarbij alle facetten van transport- en de verpakkingsketen aandacht krijgen. Hierbij staat onze ‘4-C benadering’ centraal: contributie, customer, communication en convenience. Op deze manier kunnen we betere toegevoegde waarde (onze zogenaamde B.T.W.) of happy profit voor alle partijen creëren én garanderen.

Nog niet zo lang geleden stonden we voor de uitdaging om delicate, corrosie gevoelige vintage instrumenten, alsook een geluidsstudio te verpakken en voorbij de evenaar te verschepen. Meer specifiek ging het over de verpakking en het transport van Gibsons van de fifties, Fender gitaren, basgitaren van Jack Casady en Höhner en analoge opname apparatuur met 500 slots. Voor deze zeldzame en waardevolle stukken hebben we, net voor al onze andere aanvragen, een verpakkings en transport design op maat uitgewerkt. Hierbij was een corrosie- en schokbestendige verpakking een absolute must. Door onze ‘4-C benadering’ kunnen we met trots zeggen dat alles in perfecte staat in Santa Teresa de Cóbano (Costa Rica) aangekomen is.

Foto transport

 

In bovenstaand voorbeeld toont zowel Readybox als TPL zich specialist in de materie. Bovendien blijkt uit het voorbeeld dat het verpakken en transporteren van goederen geen sinecure is. Daarom zijn we ervan overtuigd dat de expeditiesector niet in elkaar zal stuiken omwille van de deal tussen Alibaba en Maersk. De klantgerichte benadering die we voor elke aanvraag hanteren én garanderen, wordt immers niet in het business model van de internetplatformen, zoals Alibaba, geïntegreerd.  

Contacteer ons

Hebt u vragen over uw specifiek transport? Of wilt u meningen wisselen over het akkoord tussen Maersk en Alibaba? Contacteer ons dan gerust of laat een bericht achter via het webformulier. U kan een antwoord binnen de 24u verwachten.